Oorsprong

Het ontwerp van de fles is een eerbetoon aan de stad Binche, wereldwijd bekend voor het carnaval alsook voor haar architectonisch erfgoed.

Het ‘bloedappelsien’ aroma is een referentie naar de offerande van de Gille, de koning van het carnaval, op Vette Dinsdag.

De Leeuw en de zilveren kleur verschijnen op het voormalige blazoen evenals op de stadsvlag van Binche.

Deze originele gin is gemaakt, gedistilleerd en gebotteld in het Waals Gewest in de Distillerie van Biercée.

Productie

Elk kruid wordt apart gedistilleerd om de kwaliteit variaties te voorkomen.

De boiler warmer in de gehamerde koperen vaten laat deze gin zijn bijzonder karakter ontwikkelen.

Proeverij

De smaak van de Gin van Binche start met een lekkere florale hint die gevolgd wordt door een kruidachtige noot van jeneverbessen.

Met een delicaat aroma en een plezierig mondgevoel is deze gin gekenmerkt door de finesse van de bloedappelsien.

Deze gin kan je best serveren met een zachte neutrale tonic, maar met natuurlijke aroma’s.

Het resultaat is een unieke, zachte, smaakvolle en aromatische gin!

proeverij

De smaak van de Gin van Binche start met een lekkere florale hint die gevolgd wordt door een kruidachtige noot van jeneverbessen.

Met een delicaat aroma en een plezierig mondgevoel is deze gin gekenmerkt door de finesse van de bloedappelsien.

Deze gin kan je best serveren met een zachte neutrale tonic, maar met natuurlijke aroma’s.

Het resultaat is een unieke, zachte, smaakvolle en aromatische gin!

GIN van BINCHE

Ingrediënten van de Gin van Binche

Bloedappelsien
Jenever
anijs
Komijnzaad
citroen
hop
Karwijzaad
Venkel
lavandel
Kruidnagel
Koriander
hysop

Ingrediënten van de Gin van Binche

Bloedappelsien

Citroen

Lavandel

Jenever

Hop

Kruidnagel

Anijs

Karwijdzaad

Koriander

Komijnzaad

Venkel

Hysop

Enkele tips om onze gin te proeven en ervan te genieten

Informatie

Productie

Ieder kruid wordt afzonderlijk gedistilleerd om variaties in de kwaliteit te vermijden.

Het opwarmen in een waterbad, in gehamerde koperen ketels, zorgt dat deze gin zijn bijzonder karakter kan ontwikkelen.

Cocktail – Voorbeeld van voorbereiding

Doe enkele ijsblokjes in een glas om het af te koelen, voeg 5 cl Gin van Binche toe, 12 cl Belgische Erasmus Bond Tonic (of een andere neutrale tonic van hoge kwaliteit), sinaasappelschil, enkele licht geplette jeneverbessen.

 

Alcoholgehalte: 40 %

Serveren met – Neutrale tonic

Decoraties-sinaasappel of citroenschil, jeneverbes, kruidnagel, donkere chocolade geraspte,…

Hier is een heerlijk recept met Binche gin voor de mooie dagen ensoléillées

> Binche gin 60ml

> 100 ml jus d’orange

> 10ml van aardbei puree

> 10 ml druivensap

> veel ijs

Productie

Ieder kruid wordt afzonderlijk gedistilleerd om variaties in de kwaliteit te vermijden.

Het opwarmen in een waterbad, in gehamerde koperen ketels, zorgt dat deze gin zijn bijzonder karakter kan ontwikkelen.

Cocktail – Voorbeeld van voorbereiding

Doe enkele ijsblokjes in een glas om het af te koelen, voeg 5 cl Gin van Binche toe, 12 cl Belgische Erasmus Bond Tonic (of een andere neutrale tonic van hoge kwaliteit), sinaasappelschil, enkele licht geplette jeneverbessen.

 

Alcoholgehalte: 40 %

Serveren met – Neutrale tonic

Decoraties-sinaasappel of citroenschil, jeneverbes, kruidnagel, donkere chocolade geraspte,…

Hier is een heerlijk recept met Binche gin voor de mooie dagen ensoléillées

> Binche gin 60ml

> 100 ml jus d’orange

> 10ml van aardbei puree

> 10 ml druivensap

> veel ijs

Verkooppunten

U vindt hierbij de lijst met verkopers die ons vertrouwen en ons product verkopen.

Deze lijst zal regelmatig bijgewerkt worden. Aarzel niet ons rechtstreeks te contacteren op volgend mail adres info@gindebinche als u onze gin wenst aan te schaffen.

      Een vraag? Een opmerking?